-"Vad bli det till middag idag?"
- Kyckling
-"Mamma, du vet att vi äter kyckling typ jämnt va?"
- Mmmm
En vanlig konversation hemma hos oss men det är ju så himla gott och man kan variera kycklingen på så många olika sätt. Här kommer två snabb varianter:
Kyckling med ris
Recept:
Färsk eller tinad kycklingfilé som jag skär i tunna skivor och steker på med valfri krydda, här använde jag Knorrs kycklingkrydda. Kokar ris och blandar sen riset med tinad grönsaksblandning. För att även tillsätta en nyttig fettkälla så blev det en halv avokado.
Kycklingsallad
Recept:
Jag brukar alltid ha skivad kycklingfilé i frysen då det går snabbt att tina. Det finns att köpa från frysdisken alt att man fryser in själv.
Här har jag gjort iordning en sallad med skivad kycklingfilé, babyspenat, tomat, paprika, morot och ägg. Barnen hade också pasta i. Minikeso är ett gott tillbehör.
Två kycklingrätter på max 30min!
Kram
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar