torsdag 9 januari 2014

Idag kyckling med morotskvarg

Älskar när det blir kvar rester från gårdagens middag för man sparar så mkt tid när man slipper stå vid spisen. Jag brukar ofta göra mkt mat när jag lagar så det blir matlådor och rester till dagen efter i bästa fall. Har dock en man som äter för fyra och en son som äter för två så det är galet hur mkt mat det går åt i vårt hushåll. Jag lagar och lagar men ibland blir det ändå inget kvar ;)
Man får va glad att det ibland finns mat kvar till mig och dottern innan grabbarna satt igång sitt matrace :)
 
Idag fanns det dock bulgursallad kvar från igår vilket idag serverades med ugnsbakad kyckling. Middag på nästan 20min :) Till detta gjordes ännu en ny variant på kvargsås nämligen morotskvarg. Super gott! Blandade lättkvarg med rivna morötter, inte svårare än så.
 
 
Det är skönt när middagen går fort i vardagen då det oftast är hektiskt med träningar och läxor och diverse andra saker. Har man jobbat hela dagen är man oftast trött och har lågt blodsocker och man vill helst att maten ska stå på bordet när man kommer hem. En anledning till varför många ofta slänger i sig skräpmat för att det ska gå fort, stoppar i sig snacks för att stilla hungern eller lagar ihop en snabb middag med tex falukorv för att man vet att det går undan.
 
Försök att istället planera in måltiderna. Äta ett bra mellanmål innan man åker hem från jobbet. Laga stora mängder mat så det finns rester att värma de dagar det ska gå extra fort. Börja veckohandla och göra ett matschema så vet man att man har nyttiga matvaror hemma för hela veckans måltider.
 
Kram på er


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar